Dood en resurrectie van een iPod

Door Rubman op donderdag 9 april 2015 09:00 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 3.569

Het begon met een iPod classic 160GB laatste generatie gekregen van een collega die er niks mee deed en hem niet kon repareren. Kortom als je hem kan repareren is hij van jou O+.
Ik kreeg de iPod dan ook as-is zonder garanties.
http://i.imgur.com/ufr0se9l.jpg
De iPod die gerepareerd wordt

De desbetreffende iPod leek het prima te doen, speelde muziek, video's en alles af zonder problemen. Gezien er echter muziek opstond waar ik niet van houd moest er natuurlijk mijn eigen muziek op gezet worden.
* Rubman koppelt de iPod aan iTunes en love and behold er gaat wat mis.
http://i.imgur.com/gMZkgSOl.jpg

Hmm dat is niet goed en gedurende weken zoeken op allerlei fora en rondvragen bij andere iPod bezitters kwam er maar 1 conclusie naar boven. De 30 pins connector is stuk :'( en er kan dus prima mee afgespeeld worden je zit alleen vast aan de huidige muziek die erop staat.

Dus ben ik op zoek gegaan naar een donor iPod voor weinig om mijn andere beestje te repareren.
Dat wordt Marktplaats afstruinen en zoeken naar defect iPods in dezelfde reeks als mijn huidige hier stuit je al direct op een punt dat die dingen werkend heel duur zijn en defect zeer weinig aangeboden worden naast het gebruikelijke marktplaats reactiesysteem waarbij je kan mailen bellen faxen maar reacties simpelweg uitblijven of er voor defecte iPods exorbitant hoge bedragen gevraagd worden.

Uiteindelijk denk ik een iPod gevonden te hebben met de status defect die verder voldoet.
Helaas had de beste man al een hoger bod, maar een uur later toch een berichtje dat er nog een andere iPod een 120GB versie te koop was met een defecte HDD die voor het bedrag wat ik in gedachten had weg mocht. _/-\o_.
http://i.imgur.com/i4waI2al.jpg
De Donor
Deze iPod gaf enkel de melding dat iTunes aangesloten moest worden voor het herstellen van de iPod echter geeft hij ook na deze geen sjoege wat dus lijkt op een defecte HDD.
http://i.imgur.com/IgJTauvl.jpg
Voorbeeld
bij het aansluiten kreeg ik enkel de volgende melding te zien zonder dat iTunes de iPod ook maar herkende (vastlopers) en de HDD is inderdaad wat aan het tikken, geen goed teken dus.
http://i.imgur.com/rMb00X0l.jpg
Voorbeeld

Vervolgens beide iPods uit elkaar gehaald met behulp van de iFixit app en wat geweld gezien de achterkant best wat kracht vereist om lost te komen. Deze dient ook weer deels in de goede vorm gebogen te worden eer hij terug geplaatst wordt.
http://i.imgur.com/9vZvBv2l.jpg
http://i.imgur.com/xg1aZLhl.jpg

Na het verwijderen van de achterkant is de HDD en het frontje van de rest verwijderd
http://i.imgur.com/DW43qRql.jpg
http://i.imgur.com/7zQhjxal.jpg

Vervolgens is alles weer in elkaar gezet met dus uit iPod A (mijn oorspronkelijke iPod) de HDD het frontje en de achterkant inclusief accu.
Uit iPod B (aangeschaft via Marktplaats) komt het logic board.

Vervolgens heb ik de frankensteinPod aangesloten aan de PC en *O**O**O* iTunes geeft aan dat er een iPod herstelt moet worden.
http://i.imgur.com/syLH6epl.png maar dan met iPod ipv iPad)
Helaas maar met 120GB en niet de 160GB HDD die erin zit maar dit kan nog goed komen na het herstellen.

De iPod is hersteld en bij nadere inspectie geeft hij 127,5GB ruimte aan op de HDD, meer dan de oorspronkelijke 120 maar minder dan de 160GD HDD die erin zit. Dit schijnt een dingetje te zijn van de 120GB versies waarvan het Logic board maar 128GB ondersteund. Jammer maar helaas ik heb in ieder geval weer een werkende iPod waar ik naar hartelust mijn eigen muziek op kan zetten.
http://i.imgur.com/lUPocjDl.jpg


Ik ga nog kijken of ik de 128GB limiet op kan heffen en gebruik kan maken van de volle 160GB, maar dat is niet een noodzaak/